Oct 19, 2015

Blue Mountains; Charles Darwin walk & Wentworth Falls

Part 1

Pari perjantaita sitten pakkasin jälleen kerran puoli omaisuuttani matkalaukkuun ja reppuun, mutta tällä kertaa ei ollut kyseessä perheen vaihto vaan viikonlopun mittainen patikointireissu Blue Mountainseille. Reissuun en suinkaan ollut lähdössä yksin vaan mukaan lähti mun lisäksi 7 muuta au pairia. Edustajia oli mm. Suomesta x3, Saksasta, Englannista, Kanadasta, Amerikasta ja Norjasta. Ennestään olin tavannut suomalaiset tytöt (Ellin blogiin pääset tästä & Sinin blogiin pääset tästä), mutta loput olivatkin ihan uusia tuttavuuksia. Perjantaina otettiin siis juna Sydneyn keskustasta kohti Katoomban kaupunkia. Junamatka kesti n. 2 tuntia ja aika meni mukavasti tutustuen muihin tyttöihin ja syödessä mäkkiruokaa. Kun saavuttiin Katoombaan käveltiin asemalta suorinta reittiä Ellin järjestämälle hostellille (kiitos Elli!), koska oltiin kaikki aika väsyneitä. Tää oli mun ensimmäinen kerta kun yövyin hostellissa, mutta täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt! Hostelli oli tosi siisti, keittiö oli suuri ja huoneet tilavia. Me kaikki 8 tyttöä mahduttiin just sopivasti 8 hengen huoneeseen. Eikä ollut muuten kallistakaan! Kaksi yötä tuossa hostellissa maksoi vaivaiset $65 eli noin 40€/per tyttö, naurettavan halpaa!! 

IMG_0795
Lauantaina heräiltiin koko porukka seiskan aikoihin, valmistettiin aamupalaa ja ylläolevasta kuvasta alkoikin meidän patikointi urakka kohti Wentworth Fallseja. Ylämäkiä, alamäkiä, jyrkkiä portaita, hikeä, pieniä vesiputoksia, kuivaa ja karua maaperää, kosteaa ilmastoa, polttavan aurinkoinen sää. Mutta ylpeänä voin sanoa, että me tehtiin se! Reilun 12 kilometrin kävelyn jälkeen oli kyllä jalat aivan poikki. Patikoinnin jälkeen käytiin kiertelemässä vielä hetken Katoomba cityssä, josta yllättäen löytyikin luultua enemmän kauppoja, putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Käytiin myös tsekkaamassa paikallinen kulttuurikeskus, josta löytyi mielenkiintoisia workshoppeja ja näytteilyitä. 
IMG_0798 IMG_0810 IMG_0968 IMG_1041_Fotor_Collage IMG_0845 IMG_0813
Ensimmäinen (mutta ei valitettavasti viimeinen) kärpästä suurempi otus mihin oon Australiassa ollessani törmännyt! Ennen kuin saavuin tänne Ausseihin luulin, että kamalia käden kokoisia hämähäkkejä ja viisi metrisiä käärmeitä olisi jokaisen kulman ja kiven takana, päinvastoin. :D Tosin oon nähnyt esim. lepakoita lentelevän taivaalla iltamyöhään... Oli muuten siistin näköistä. 
IMG_0962_Fotor_Collage IMG_0858 IMG_0871 IMG_0879 IMG_0928_Fotor_Collage IMG_0877 IMG_0889
Monen kilometrin kävelyn jälkeen eteemme avautui ylläolevat maisemat. Eikä siinä voinut muuta kuin tuijottaa suu auki ihmeellistä Australialaista luontoa. Aivan jotain niin upeeta. Pistää kyllä ihan sanattomaksi tämmöiset maisemat. Ei samanlaisia maisemia ihan Suomesta löydä. :D Mun mielestä on jotenkin niin hassua ajatella, että vain 2h junamatkan päässä ydinkeskustasta, josta löytyy satoja korkeita rakennuksia, kymmeniä kauppakeskuksia, tuhansia kiireisiä ihmisiä on aivan toisenlainen "maailma" toisenlaisine näköaloineen, luontoineen kaikkineen. Niin ihmeellistä! Tyttöjä kun ollaan niin pidettiin tietenkin muutaman kymmenen minuutin kuvaus-sessiot upea maisema taustalla, että jokainen saisi jotain päivitettyä somen ihmeelliseen maailmaan. ;-)
IMG_1003 IMG_1080 IMG_0877_Fotor_Collage IMG_0828 IMG_0850 IMG_0876_Fotor_Collage IMG_1061
Australian luonto osaa kyllä joka kerta yllättää kauneudellaan ja arvaamattomuudellaan, varsinkin sään ja ilmaston suhteen. Aamulla kun lähdettiin hotellilta aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, asteita  oli yli +25 ja ilma oli kuuma varsinkin tallustaessa portaita ja mäkiä ylösalas. Välillä kävellessä kun katsoi ympärilleen näkyi pelkästään karua ja kuivaa, ihan kuin vettä ei olisi lähimmaillakaan kun taas vähän matkan päässä luonto oli kauniin vihreää, ilma paljon kosteampi ja vesipisaroitakin putoili vähän väliä, ihan kuin olisi ollut sademetsässä! Meillä oli kuitenkin onni matkassa ja säät suosivat meitä erittäin hyvin! Molempina päivinä juuri kun päästiin takaisin hotellille niin alkoi ukkonen jyristä ja sataa aivan kaatamalla. Oltiin siis aika onnekkaita!

IMG_0987 IMG_1049 IMG_0993_Fotor_Collage IMG_1092
Launtai illaksi oltiin koko porukka ostettu yhdessä päivällisen ainekset: pastaa, carbonara-kastiketta, salaattia ja valkosipulileipää. Oli meillä tietysti kaksi pulloa viiniäkin. ;-) Ruoka oli hyvää ja seura oli mahtavaa! Päivällisen jälkeen pidettiin TimTam tastingit (TimTamit ovat siis Australialaisia keksejä joita on monia eri makuja). Lemppari TimTamiksi osoittautui ihan se original versio. Tastingien jälkeen pelattiin Ellen DeGeneres showsta tuttua "Heads Up" peliä joka oli ihan hullun hauskaa. :D Sitä tuli pelattua siihen asti kun nauratti ihan liikaa ja väsymys alkoi painaa. Seuraavana aamuna herätyskello soikin jo ennen kuutta! Mutta siitä lisää seuraavassa osassa.......


No comments:

Post a Comment